Onze vereniging

Onze EHBO vereniging bestaat al sinds 1962. Inmiddels hebben we circa tachtig leden die ieder jaar bij ons herhalingslessen volgen. Ook volgen er een flink aantal mensen reanimatie-herhalingslessen en jeugd-EHBO. Als vereniging bieden wij het volgende aan:

EHBO-opleiding Voor leden

Eens in de zoveel tijd bieden wij een nieuwe cursus aan voor mensen die EHBO willen leren. In een aantal weken worden cursisten voorbereid op een officieel examen van het oranje-kruis.

Reanimatiecursus voor leden

Voor de mensen die geen hele cursus EHBO willen doen maar wel graag willen reanimeren om zo te kunnen helpen wanneer nodig hebben wij ook losse reanimatiecursussen en herhalingsgroepen. Deze lessen geven wij op onze eigen locatie maar ook bijvoorbeeld voor een lokale kerk of een buurt die samen graag wil leren reanimeren om elkaar te kunnen helpen.

EHBO-les voor kinderen

Op verschillende basisscholen in de regio geven onze leden EHBO les aan kinderen in groep 7 en/of 8. Met deze lessen krijgen kinderen de basis mee die nodig is om te kunnen helpen. Na een aantal weken leggen ze examen af en krijgen ze een officieel diploma “Jeugd- EHBO A”

EHBO op evenementen

Als vereniging staan wij jaarlijks op verschillende evenementen in de regio. Zowel klein, zoals sportmiddagen, als groot zoals de samenloop voor hoop. Heeft u voor uw evenement EHBO’ers nodig? Neem dan voor meer informatie contact op met: Jeannette van Os 0418-651871